ADANA’DA NE YENIR?

ADANA’DA NE YENIR?
Adana’ya gelmek için önce Google üzerinden arama yapıp bizlere ulaşıp aracınızı kiraladınız ve Adana’ya geldiniz. Şimdi aklınızda “Adana’da ne yenir” sorusu oluşmaya başlamıştır. Daha önce gelen birisi iseniz zaten bu yazıyı okumadan direk bir başka blog yazımızı okumaya geçebilirsiniz. Çünkü bir defa gelen ne yeneceğini fazlasıyla öğrenmiştir. (Yani biz öyle umuyoruz)


Adana’da ne yenir
Merkez parkıyla büyüleyen, büyük saati ile sizleri tarihin tozlu sayfalarına götüren, Atatürk parkıyla ulu önderi sizlere getiren, 5 ocak stadıyla sizlere futbol zevkini iliklerinize kadar yaşatan ve gönülden “gardaş” diyen insanların olduğu yer olan Adana’da yemek kültürü bir kaç lezzet harici diğer illerimizle hemen hemen aynıdır diyebiliriz.


1.)Adana Kebabı
Bunu bilmeyen yoktur sanırım. Adana’da hangi kebap restoranına giderseniz gidin, içerisinin alabildiğince dolu olduğunu göreceksinizdir. Sadece Adanalı değil diğer tüm illerde de damak tadına keyif vermesiyle en çok tüketilen yemektir diyebiliriz. Üstelik diğer illerde olduğu gibi kebap yanında kesinlikle diğer mezeler için ücret alınmaz.

2.) Bici Bici
İsmi size çizgi film veya çizgi film karakterini anımsatsa da Adana’da bici biciyi bilmeyen tek bir kişi bile yoktur. Varsa da o kişinin kimliğini kontrol edebilirsiniz, bizden değildir. :) Nişastayla yapılan bir tatlı türü diyebileceğimiz lezzet olan bici, nişasta ve gıda boyasıyla yapılan şerbetin birleşmesiyle yapılır. Adana’da menderes sevgi adasında hemen hemen her 5 metrede bir satılmaktadır. Mutlaka tatmanız gerekir, pişman olmayacaksınız.

3.Şırdan
Kebap ve bici bici haricinde herkes bu yiyeceği görüntüsü sebebiyle veya kokusu yüzünden yemeyebilir. Fakat bir Adanalı için şırdan, kebaptan daha önce gelmektedir. Hatta tüm yiyeceklerden önce gelmektedir. Yaprak sarması içini koyun bağırsağına doldurup yapılan şırdan, oldukça lezzetli bir yiyecektir. Görüntüsünden rahatsız olan gözünü kapatarak yiyebilir, pişman olmayacaksınız

İşte tüm bu lezzetleri denemeye karar verdiyseniz sizleri Adana Oto Kiralama Fiyatları sayfamıza davet ediyoruz. Dilediğiniz aracı en uygun fiyata kiralayabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir
  • ADANA’YA YOLUNUZ DÜŞERSE
    Adana’ya şahsi aracınız olmadan seyahat edecekseniz yahut tatil için Adana’yı seçtiyseniz başvurmanız gereken en güzel yöntem; araç kiralamaktır.
  • ADANA’YA GELECEKLER İÇIN “ADANACA SÖZLÜK”
    Herhangi bir sebep ile Adana’ya gelecekseniz normal sıradan konuşmalar yapılınca şok durumuna girip olaya “fransız” kalmamanız için Adanaca sözlük paylaşma gereği duyduk.
  • Adana’da Araç Kiralama Hizmetinde Güvenilir Firma Seçiminin Önemi
    Günümüzde araç kiralama hizmetini sunan birçok firma bulunmaktadır. Adana iline geldiğinizde birçok araç kiralama firmasının hizmet verdiğini görebilirsiniz. Ancak araç kiralama hizmetini alırken, güvenilir ve müşteri odaklı hizmet veren firmaların tercih edilmesi son d...
  • Araç Kiralama Hizmetinde Adana’da Güvenilir Firma Hangisi
    Son yıllarda önemini iyice artıran ve birçok kişinin ziyaret ettiği Adana ilimize geldiğinizde araç kiralama ihtiyacınız doğabilir. Günümüzde birçok kişi araç kiralama hizmeti alarak gidecekleri yere daha hızlı ulaşmakta ve konforlu seyahat geçirmektedir.
  • ŞIRKET BAZINDA ARAÇ KIRALAMA HIZMETI
    Firmamız 2012 yılından bu yana profesyonel araba kiralama hizmeti vermektedir. Kişilere özel her model araba portföyümüzde yer almakta ve Adana oto kiralama olarak şirket bazında kiralayacağınız araçlarımız temiz bir halde hazır beklemektedirler.
Whatsapp Telefon