ADANA’DA NE YENIR?

ADANA’DA NE YENIR?
Adana’ya gelmek için önce Google üzerinden arama yapıp bizlere ulaşıp aracınızı kiraladınız ve Adana’ya geldiniz. Şimdi aklınızda “Adana’da ne yenir” sorusu oluşmaya başlamıştır. Daha önce gelen birisi iseniz zaten bu yazıyı okumadan direk bir başka blog yazımızı okumaya geçebilirsiniz. Çünkü bir defa gelen ne yeneceğini fazlasıyla öğrenmiştir. (Yani biz öyle umuyoruz)


Adana’da ne yenir
Merkez parkıyla büyüleyen, büyük saati ile sizleri tarihin tozlu sayfalarına götüren, Atatürk parkıyla ulu önderi sizlere getiren, 5 ocak stadıyla sizlere futbol zevkini iliklerinize kadar yaşatan ve gönülden “gardaş” diyen insanların olduğu yer olan Adana’da yemek kültürü bir kaç lezzet harici diğer illerimizle hemen hemen aynıdır diyebiliriz.


1.)Adana Kebabı
Bunu bilmeyen yoktur sanırım. Adana’da hangi kebap restoranına giderseniz gidin, içerisinin alabildiğince dolu olduğunu göreceksinizdir. Sadece Adanalı değil diğer tüm illerde de damak tadına keyif vermesiyle en çok tüketilen yemektir diyebiliriz. Üstelik diğer illerde olduğu gibi kebap yanında kesinlikle diğer mezeler için ücret alınmaz.

2.) Bici Bici
İsmi size çizgi film veya çizgi film karakterini anımsatsa da Adana’da bici biciyi bilmeyen tek bir kişi bile yoktur. Varsa da o kişinin kimliğini kontrol edebilirsiniz, bizden değildir. :) Nişastayla yapılan bir tatlı türü diyebileceğimiz lezzet olan bici, nişasta ve gıda boyasıyla yapılan şerbetin birleşmesiyle yapılır. Adana’da menderes sevgi adasında hemen hemen her 5 metrede bir satılmaktadır. Mutlaka tatmanız gerekir, pişman olmayacaksınız.

3.Şırdan
Kebap ve bici bici haricinde herkes bu yiyeceği görüntüsü sebebiyle veya kokusu yüzünden yemeyebilir. Fakat bir Adanalı için şırdan, kebaptan daha önce gelmektedir. Hatta tüm yiyeceklerden önce gelmektedir. Yaprak sarması içini koyun bağırsağına doldurup yapılan şırdan, oldukça lezzetli bir yiyecektir. Görüntüsünden rahatsız olan gözünü kapatarak yiyebilir, pişman olmayacaksınız

İşte tüm bu lezzetleri denemeye karar verdiyseniz sizleri Adana Oto Kiralama Fiyatları sayfamıza davet ediyoruz. Dilediğiniz aracı en uygun fiyata kiralayabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir
  • ADANA’DA ARABASIZ KALMAYIN
    Araba kiralama konusunda ön yargılarınız olabilir. Çünkü birçok rent a car firması ya güvensiz araçları müşterilerinin hizmetine sunmakta ya da araba kiralama işlemini çok yüksek fiyata yapmaktadır.
  • ADANA’DA GÜVENLI ARAÇ KIRALAYIN
    Günümüzde araba kiralama en sık tercih edilen sektörlerdendir. Bulunduğunuz şehirde ya da seyahat ettiğiniz şehirde işlerinizi halledebilmek için bir vasıtaya ihtiyaç duyarsanız, kişisel aracınız yoksa araba kiralama hizmetinden yaralanabilirsiniz.
  • ARABA KIRALARKEN GÜVENLIĞINIZI TEHLIKEYE ATMAYIN
    Bir rent a car firmasına gidip, araba kiralarken hem fiyatının uygun olmasına, hem güvenilir olmasını isteriz. Yolculuğumuz esnasında bizi zor duruma düşürmeyecek, periyodik kontrolleri yapılmış, rahat ve konforlu bir sürüş ile güvenli bir yolculuk yapabilmeyi isteriz.
  • ADANA’YA UÇAKLA GELIN, HAVALIMANINDA SIZI ARABA KARŞILASIN
    Adana’ya iş seyahati, tatil ya da ziyaret için uçakla geldiğinizde, kolaylıkla araç kiralaması yapabilmeniz için Şakirpaşa Havalimanı’nda ofisi bulunan Kariyer Oto Kiralama, Adana oto kiralama sektöründe bilinen ve son derece güvenilir bir firmadır.
  • BIR NUMARA ARABA KIRALAMA
    Adana’nın en profesyonel ve güler yüzlü ekibine ve en havalı araçlarına sahip bir araba kiralama firması olan Adana rent a car yeni yılda da profesyonel hizmeti ile sizlerle birlikte!
Whatsapp Telefon